Help/FAQ

Nie pamiętasz swojego loginu?

Loginu do systemu KeyPM to adres e-mail, który podałeś podczas rejestracji. Jeżeli mimo poprawnego wpisywania adresu e-mail masz problem z zalogowaniem prosimy o kontakt pod adresem support@keypm.pl

Jaka jest różnica między logowaniem a rejestracją?

Jeśli nie masz konta w systemie KeyPM, możesz je utworzyć, wykonując kilka czynności. Aby założyć nowe konto, wypełnij formularz rejestracyjny na stronie www.keypm.pl, podając imię i nazwisko, adres e-mail, a następnie wybierając hasło.

Jeżeli masz już konto w systemie KeyPM, możesz zalogować się do niego na tej samej stronie. Aby się zalogować, wprowadź adres e-mail i hasło oraz kliknij przycisk Zaloguj się.

Co to jest zespół projektowy?

Zespół projektowy to jednostka organizacyjna realizująca projekt pod bezpośrednim nadzorem Kierownika Projektu. W KeyPM zbudujesz zespół projektowy wchodząc w lewym menu w pozycję "Struktura". W tym miejscu możesz tworzyć Zespoły projektowe, dodawać Zasoby osobowe i nieosobowe oraz nadawać im Role projektowe. Automatyczny dobór osób do ról projektowych na podstawie kometencji ułatwi Twoją pracę.

Jak zmienić wybrany plan taryfowy?

Jeżeli chcesz zmienić swój plan taryfowy musisz wejść w pozycję Konto organizacji, w polu Plan cenowy wybrać odpowiedni abonament oraz zapisać dokonaną zmianę. Wówczas zostanie wygenerowana nowy dokument proforma, po opłaceniu którego będziesz mógł korzystać z nowego planu cenowego. W taki sam sposób możesz zmienić również liczbę licencji oraz własny okres rozliczeniowy.

Jak zakończyć proces rejestracji?

Aby zakończyć procedurę rejestracji, musisz potwierdzić, że jesteś właścicielem adresu e-mail, który wpisałeś jako login przy rejestrowaniu konta. Dzięki temu będziemy wiedzieć, że wysyłamy informacje dotyczące konta pod właściwy adres. Konto w systemie KeyPM będzie nieaktywne do momentu potwierdzenia adresu e-mail. Adres e-mail możesz potwierdzić klikając w link, który został przesłany w wiadomości e-mail wysłanej na podany adres z systemu KeyPM.

Co zrobić, jeżeli nie mogę zalogować się na konto?

Brak dostępu do konta może wynikać z kilku przyczyn:

  • Nie potwierdziłeś adresu e-mail. W tym celu musisz kliknąć w link wysłanej do Ciebie wiadomości.
  • Wpisujesz niepoprawne hasło – możesz poprosić o przypomnienie hasła klikając opcję Przypomnij hasło na ekranie logowania.
  • W każdym innym przypadku skontaktuj się z nami wysyłając wiadomość na adres support@keypm.pl.

Jak utworzyć nowy projekt z pomocą KeyPM?

KeyPM daje możliwość utworzenia projektu na trzy sposoby wystaczy tylko wejść w zakładkę Administracja w organizacji w lewym menu wybrać pozycję Projekty oraz kliknąć w ikonę kontekstową Utwórz nowy projekt. Wówczas wyświetli się ekran, w którym użytkownik ma możliwość uruchomienia nowego projektu za pomocą:

  1.  wizardu - system przeprowadzi przez grupę pytań i na podstawie odpowiedzi zaproponuje struktury projektowe;
  2. szablonów - użytkownik będzie miał możliwość konstrukcji projektu na podstawie predefiniowanych szablonów;
  3. konfiguracji ręcznej - w której użytkownik sam ustawi wszystkie paramtery nowego projektu.

Co oznaczają statusy projektów?

Projekt może przybrać trzy statusy:

  1. Prospekt – przypisany projektom, które są w trakcie planowania i mają status roboczy. Projekt prospekt nie będzie alokował przyporządkowanych w nim zasobów ani generował powiadomień czy alarmów.
  2. Projekt – oznaczający, że projekt jest w trakcie realizacji
  3. Zamknięty – który oznacza, że w projekcie zostały zrealizowane wszystkie zadania i może on być przekazany do archiwum

Co to jest zespół projektowy?

Zespół projektowy to jednostka organizacyjna realizująca projekt pod bezpośrednim nadzorem Kierownika Projektu. W KeyPM zbudujesz zespół projektowy wchodząc w lewym menu w pozycję „Struktura”. W tym miejscu możesz tworzyć zespoły projektowe, dodawać zasoby osobowe i nieosobowe oraz przypisywać im role projektowe. Dodatkowo funkcja automatycznego doboru zasobów na podstawi wymaganych kompetencji ułatwi odpowiedni wybór zasobu do roli projektowej.

Czy dane wprowadzone podczas testowania zostaną zachowane w przypadku zakupu?

Dane wprowadzone podczas testowania systemu na wersji trial zostaną zachowane w przypadku zakupu i przejścia na wersje Premium lub Premium Plus. Podobnie będąc użytkownikiem Premium i przechodząc na Premium Plus wszystkie wprawdzone dane zostają zachowane.